მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ოსპი წითელი ღვინით
19:50
ოსპი წითელი ღვინით


ოსპი წითელი ღვინით

 

მასალა:

ოსპი  250გრ.

წითელი ღვინო  3/4 ლ.

ხორცის ბულიონი  3/4 ლ.

მჭლე ხორცი  100გრ.

ხახვი  2 დიდი თავი

კარტოფილი  250გრ.

სტაფილო  1-2 ძირი

დაფნა  1/2 ფოთოლი

ნაღები  100 მლ.

მომზადება:

ოსპი გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და დაასხით წითელი ღვინო ღამის განმავლობაში დასალბობად. მეორე დღეს დაჭერით კუბიკებად ღორის ხორცი (სასურველია მკერდის ნაჭერი), შეწვით ტაფაზე, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და შებრაწეთ ოქროსფრად. დამბალ ოსპს დაასხით ბულიონი, დაუმატეთ ხახვი, ხორცი, დაფნის ფოთოლი და ხარშეთ ნელ ცეცხლზე ერთი საათის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ Y კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და სტაფილო, როცა შეჭამანდი მზად იქნება, დაუმატეთ ცოტაოდენი შაქარი, საკმაო რაოდენობით მარილი, წიწაკა, ნაღები, წამოადუღეთ და მიიტანეთ სუფრაზე.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1972 | დაამატა: natia | ტეგები: ოსპი წითელი ღვინით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: