ოსპი წითელი ღვინით
მასალა:
ოსპი 250გრ.
წითელი ღვინო 3/4 ლ.
ხორცის ბულიონი 3/4 ლ.
მჭლე ხორცი 100გრ.
ხახვი 2 დიდი თავი
კარტოფილი 250გრ.
სტაფილო 1-2 ძირი
დაფნა 1/2 ფოთოლი
ნაღები 100 მლ.
მომზადება:
ოსპი გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და დაასხით წითელი ღვინო ღამის
განმავლობაში დასალბობად. მეორე დღეს დაჭერით კუბიკებად ღორის ხორცი (სასურველია
მკერდის ნაჭერი), შეწვით ტაფაზე, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და შებრაწეთ ოქროსფრად.
დამბალ ოსპს დაასხით ბულიონი, დაუმატეთ ხახვი, ხორცი, დაფნის ფოთოლი და ხარშეთ ნელ
ცეცხლზე ერთი საათის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ Y კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და სტაფილო,
როცა შეჭამანდი მზად იქნება, დაუმატეთ ცოტაოდენი შაქარი, საკმაო რაოდენობით
მარილი, წიწაკა, ნაღები, წამოადუღეთ და მიიტანეთ სუფრაზე.
|