ოსპი ჭერმის ჩირით
მასალა:
ოსპი 250გრ.
ჭერმის ჩირი 50გრ.
ხახვი 1-2 თავი
ნიგოზი 25გრ.
კარაქი ან ერბო 40-50გრ.
მომზადება:
ოსპი გარეცხეთ, დაასხით ნახევარი ლიტრი ცივი წყალი და ხარშეთ 1-1,5
საათი. შემდეგ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ჭერმის ჩირი (წინასწარ 15 წუთით თბილ
წყალში დამბალი) შეწვით კარაქში, დაუმატეთ მარილი, წიწაკა და გადაიტანეთ ქვაბში
ოსპთან ერთად. დაუმატეთ დანაყილი ნიგოზი. ეს მასა ხარშეთ 10-15 წთ. გადმოიღეთ
ცეცხლიდან და სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ მწვანე ქინძი.
|