ოჯახური ორცხიბილა
მასალა:
კვერცხი
3ც.
ნაღების
კარქი (დარბილებული)
150გრ.
შაქარი
200გრ.
ვანილი
1ჩ/კ.
გამაფხვიერებელი
1ჩ/კ. (შეგვიძლია შევცვალოთ 1ს/კ ძმარში ათქვეფილი 1ჩ/კ სოდით).
პურის
ფქვილი
500გრ. (ან რამდენსაც შეიზელს)
შაქრის
პუდრა ორცხობილაზე მოსაყრელად.
მომზადება:
კარაქი,
შაქრი და ვანილი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ კვერცხი და კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ შევაზილოთ ფქვილი, გამფხვიერებილი და მოვზილოთ ცომი. (საკმაოდ მაგარი ისე რომ ხელს არ ეკვრობოდეს). (სურვილისამებრ შეგვიძლია ცომი შევდგათ მაცივარში 40–60
წუთით ან გავაგრძელოთ ორცხობილის მომზადება ცომის გაყინვის გარეშე). მომზადებული ცომი საშუალო პორციებად გავატაროთ მსხვილნასვრეტებიან
ხორცსაკეპ
მანქანაში
(დანის გამოყენების გარეშე). ხორცისაკეპ მანქანიდან გამოსულ ცომის ხაზებს მივცეთ ჩვენთვის სასურველი ფორმა (ოღონდ ძალიან დიდები არ გავკეთოთ, რადგანაც გამოცხობის დროს ორცხობილა დიდდება). მომზადებული ორცხობილები მოვათავსოთ ერთმანეთისგან მცირე მანძილის დაშორებით კარქწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და შევდგათ 190* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში ვაცხოთ 15–20 წუთის განმავლობაში. მომზადებულს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|