ნუშის პეჩენია
მასალა:
3 კვერცხის გული
125გრ. დარბილებული კარაქი
ვანილი
150გრ. შაქარი
225გრ. ფქვილი
150გრ. ან რამდენის ცასჭირდება , გატარებული ნუში.
მომზადება:
ამათ ყველაფერს ვურევთ ერთად, უნდა მივიღოთ ერთიანი მასა, 2-3 ნაწილად გავყოთ, ცილინდრივით
გავაკეთოთ, ამოვავლოთ ნუშსში და
გადავახვიოთ ფრთხილად ცელოფანში, შევინახოთ მაცივარში სანამ ცოტა არ გამაგრდება,
ან საყინულეში რამოდენიმე წუთი. შემდეგ გამოვიღოთ დავჭრათ და წინასწარ გაცხელებულ
ღუმელში 180 გრ, გამოვაცხოთ, სანამ ცოტა არ შეწითლდება. რომ გამოვიღებთ
გაზქურიდან, ცოტახანი დავტოვოთ ჟარონაზე , შემდეგ კი მოვათავსოთ სასურველ
ჭურჭელში.
|