მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1360
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ნივრის მწნილი
12:53
ნივრის მწნილი


ნივრის მწნილი

 

მასალა:

ნიორი სურვილისამებრ

მარილი და ხმელი კამა გემოვნებით.

მომზადება:

მწნილისთვის საჭიროა ნედლი ნიორი, რომელსაც გარეთა კანის ფურცლები ჯერ ნედლი აქვს და კბილები კარგად ჩამოყალიბებული. ნიორი გავარჩიოთ, მოვაძროთ კანის ერთი ფენა, თუ დაზიანებული ადგილი აქვს, მოვაჭრათ, გავრეცხოთ კარგად. ნიორი ჩავდოთ ქილაში, დავასხათ წყალი, ეს წყალი მაშინვე გადმოვასხათ რაიმე ჭურჭელში, ჩავყაროთ 1.. მარილი, მოვურიოთ, რომ მარილი გაიხსნას და ისევ დავასხათ ნიორს. ქილა დავდგათ მზის გულზე და გავაჩეროთ ერთი კვირა. ერთი კვირის შემდეგ, წყალი გადავაქციოთ, ნიორი გავრეცხოთ (ნივრის გადმოყრა ქილიდან არ არის საჭირო, ქილაშივე შეიძლება გაირეცხოს გამდინარე წყლით) და ისევ ისე დავასხათ ახალი მარილწყალ. დავდგათ მზის გულზე და გავაჩეროთ ერთი კვირა. ასე გავიმეორებთ კიდევ ერთხელ (სულ სამჯერ არის საჭირო) სამი კვირის შემდეგ, ნიორს გავრეცხავთ კარგად (ისევ ქილაში) დავასხავთ იგივე მეთოდით წყალს და ამ წყალში ჩავყრით 3 სუფრის კოვზ მარილს, თავზე დავადებთ ხმელი კამის პატარა ტოტს, დავაფარებთ სახურავს და შევინახავთ გრილად.

კატეგორია: მწნილები/მარინადები | ნანახია: 5531 | დაამატა: natia | ტეგები: ნივრის მწნილი | რეიტინგი: 3.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: