ნიგვზით ფარშირებული
კვერცხი
მასალა:
კვერცხი 10ც.
ნიგოზი 3 / 4 ჭიქა
ნიორი 2-3 კბილი
უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.
ზაფრანა 1 ჩ/კ.
მწვანე სალათის ფოთოლი
ვაშლის ძმარი, ნედლი ქინძი,
დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხი მოვხარშოთ, გავარჩიოთ,
გავჭრათ სიგრძეზე და ამოვაცალოთ გულები. ნიგოზი გავატაროთ, დავამატოთ კვერცხის
გულები, დანაყილი ნიორი და ქინძი , მოვაყაროთ უცხო სუნელი, ზაფრანა, წიწაკა,
მარილი, მოვასახათ ძმარი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული შიგთავსით ამოვავსოთ
კვერცხის ნაჭრები. გავაფორმოთ სალათის ფოთლებით და დაჭრილი მწვანილით.
|