ნიგვზიანი ისპანახი
მასალა:
1 ყუთი გაყინული ისპანახი (1 კგ. ნედლი)
1 ჭიქა ნიგოზი
2 კბილი ნიორი
1 ს/კ. ძმარი
1/2 ჩ/კ. ხმელი ქინძი, უცხო
სუნელი, ყვითელი ყვავილი
ძალიან ცოტა მუსკატის კაკალი და დარიჩინი (ეგზოტიკურ და განსხვავებულ
გემოს მატებს)
რამდენიმე ღერი ახალი ქინძი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადება:
ოთახის ტემპერატურაზე გავალღვოთ ისპანახი, გავატაროთ ორთქლზე 7-8
წუთი, დავაბლენდეროთ ნიგოზი, ნიორი, ძმარი და სუნელები (თუ მშრალი გამოვიდა და
გიჭირთ დაბლენდერება დაუმატეთ თვითონ ისპანახის წვენი რაც გაწურვისას გამოიყოფა)
ორთქლზე გატარებულ ისპანახს მოხარშულისგან განსხვავებით გაწურვა აღარ
სჭირდება,დაუმატეთ დაბლენდერებულ ნიგვზიან მასას და თუ გნებავთ ხელით აურიეთ ან
ბლენდერში დაატრიალეთ.
|