ნაპოლეონი
მასალა:
ცომისათვის:
კვერცხი 1ც.
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 3 ს/კ.
ზეთი 3 ს/კ.
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 450გრ.
კრემისთვის:
კვერცხი 3ც.
შაქარი 1,5 ჩ/ჭ.
პურის ფქვილი 6 ს/კ.
კარაქი 200გრ.
რძე 1,5ლ.
ვანილი 1ც.
მომზადება:
ცომის მომზადება:
გავთქვიფოთ კვერცხი, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი,
ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 3 ნაწილად, თითოეული
ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და
შევინახოთ მაცივარში (15–20წთ.). ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ.
გამოვიღოთ მაცივრიდან ერთი ნაწილი, გავაბრტყელოთ და დავდოთ გამოსაცხობ
ფორმაზე, შევდგათ კარგად გახურებულ აირღუმელში. 5–10 წუთის შემდეგ სიმხურვალე
დავუკლოთ და ასე გამოვაცხოთ სამივე ფირფიტა. დავკრემოთ და ზემოდან მოვაყაროთ
გვერდებიდან ჩამონაფხვენი.
კრემის მომზადება:
კვერცხის გულისა და შაქრისგან გავაკეთოთ გოგლი–მოგლი, დავამატოთ
ფქვილი, ადუღებული რძე კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, დავდგათ ნელ ცეცხლზე და
მივიყვანოთ ადუღებამდე. დუღილისას ვურევთ განუწყვეტლივ და ხის კოვზით. შემდეგ გადმოვდგათ, გავაცივოთ, დავუმატოთ მიქსერით ათქვეფილი კარაქი, ვანილი და
კვლავ გავთქვიფოთ.
|