ნამცხვარი სნიკერსი
ცომი:
10 კვერცხი
2 ჩ/ჭ.
შაქარი
350გრ. კარაქი
3 ს/კ.
თაფლი
1 ჩ/კ.
სოდა ძმრით
6 ჩ/ჭ.
ფქვილი
ვანილი.
ბეზე:
10 კვერცხის ცილა
3 ჩ/ჭ.
შაქარის პუდრა
ვანილი
ცოტა
ლიმონჟავა.
კრემი:
2 ქილა მოხარშული შედედებული რძე
200გრ. კარაქი
100გრ. მიწის
თხილი
ვანილი.
იგრედიენტები
ზემოდან მოსასხმელად:
100გრ. შავი
შოკოლადი
1 ს/კ.
კარაქი.
ცომის
მომზადება:
კვერცხის
გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად + კარაქი დარბილებული და თაფლი +სოდა ძმრით, ვანილი და დავაცრათ ფქვილი. ყველაფერს კარგად ავურევთ და მიღებულ მასას გავყოფთ სამ ტოლ ნაწილად.
ცომს
დავდებთ თბილ ადგილზე.
ბეზეს
მომზადება:
კვერცხის
ცილებისგან
გავაკეთებთ
მკვრივ ბეზეს და ნელ-ნელა დავუმატებთ 3 ჩაის ჭიქა შაქრის პუდრს+ვანილი და ლიმონჟავას;
კრემის
მომზადება:
კარაქი
და მოხარშული შედედებული რძე ამოვიყვანოთ კარგად, დავამატოთ მოხალული და დაფქული მიწის თხილი და ვანილი.
საბოლოო
მომზადება:
ცომი
გავყოთ 3 ტოლ ნაწილად, ასევე ვყობთ ბეზეს მასასაც, ვაბრტყელებთ ცომს გამოსაცხობ თუნუქის ფურცელზე და ვუსვამთ ზევიდან ბეზეს მესამედს, ასე ვაკეთებთ სამივე შემთხვევაში, ვაცხობთ საშუალო ტემპერატურაზე.
აწყობა:
სამივე
ფენას ვუსმევთ კრემს და ზევიდან ვასხამთ კარაქთან ერთად გამდნარ შოკოლადს, ვაფორმებთ სურვილის მიხედვით.
|