ნამცხვარი "ქალის თითები”
მასალა:
პურის
ფქვილი 2 ჭიქა
კარაქი
6 ს/კ.
შაქარი
1/2 ჭიქა
არაჟანი
4 ს/კ.
კვერცხი
1ც.
მარილი
1/4 ჩ/კ.
სოდა
1/2 ჩ/კ.
ძმარი
1 ჩ/კ.
მომზადება:
კვერცხი,
შაქარი და მარილი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ არაჟანი, სოდა ძმარში გახსნილი და კარგად ავურიოთ შაქრის სრულ გახსნამდე. ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ კარაქი და თანდათან დავამტოთ არაჟნიანი მასა, ფქვილი და კარგად მოვურიოთ ცომს (ცომს უნდა ჰქონდეს არაჟნის მაგვარი სისქე). ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე ცომი მოვათავსოთ (ტორტის მოსართავით) გრძელ ჩხირისებრი ფორმებად და გამოვაცხოთ
180–200* ტემპერატურაზე
8–10 წუთის
განმავლობაში.
(სურვილისამებრ
შეგვიძლია
გამოცხობის
შემდეგ ჩხირები გავაცივოთ, გავყოთ ორად და დავკრემოთ ჯემით ან მოხარშული სგუშონით, თავზე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა).
|