მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » მურაბის პეროგი
13:57
მურაბის პეროგი


მურაბის პეროგი

                                                              

მასალა:

კვერცხი 2ც.

პურის ფქვილი 2–3 ჭიქა

კარაქი ან მარგარინი 200გრ.

შაქარი 1 ჭიქა

გამაფხვიერებილი 1ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

მურაბა ან პოვიდლო 150–200გრ.

მომზადება:

კარაქი ან მარგარინი გავადნოთ და გავაცივოთ. ჯამში ჩავყაროთ შაქარი, დავამტოთ გამდნარი კარაქი, კვერცხი, ვანილი და  კარგათ ავურიოთ, თანდათან დავამატოთ გამაფხვიერებლეთან ერთად გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.( ცომი უნდა იყოს მაგარი). მიღებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად (1/3 და 2/3), პატარა ნაწილი სევდოთ საყინულეში 1 საათით, ხოლო დიდი ნაწილი თანბრად გავაბრტყელოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომის თავზე მოვათავსოთ მურაბა და თანაბრად გადავანაწილოთ კოვზით, შემდეგ საყინულედან გამოვიღოთ გაყინული ცომი დავჭრათ პატარა ზოლებად, მოვაყაროთ მურაბას და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე 20–25 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 4187 | დაამატა: natia | ტეგები: მურაბის პეროგი | რეიტინგი: 3.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: