მურაბის პეროგი
მასალა:
კვერცხი 2ც.
პურის ფქვილი 2–3 ჭიქა
კარაქი ან მარგარინი 200გრ.
შაქარი 1 ჭიქა
გამაფხვიერებილი 1ჩ/კ.
ვანილი 1ც.
მურაბა ან პოვიდლო 150–200გრ.
მომზადება:
კარაქი ან მარგარინი გავადნოთ და გავაცივოთ. ჯამში ჩავყაროთ შაქარი,
დავამტოთ გამდნარი კარაქი, კვერცხი, ვანილი და
კარგათ ავურიოთ, თანდათან დავამატოთ გამაფხვიერებლეთან ერთად გაცრილი
ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.( ცომი უნდა იყოს მაგარი). მიღებული ცომი გავყოთ 2
ნაწილად (1/3 და 2/3), პატარა ნაწილი სევდოთ საყინულეში 1 საათით, ხოლო დიდი
ნაწილი თანბრად გავაბრტყელოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომის თავზე მოვათავსოთ მურაბა
და თანაბრად გადავანაწილოთ კოვზით, შემდეგ საყინულედან გამოვიღოთ გაყინული ცომი
დავჭრათ პატარა ზოლებად, მოვაყაროთ მურაბას და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად.
პეროგი ვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე 20–25 წუთის განმავლობაში.
|