მწვანე წიწაკის სალათი
მასალა:
600გრ. მწვანე ტკბილი წიწაკა
1 მოზრდილი თეთრი ხახვი
1 ს/კ. ლიმნის წვენი
1 ჩ/კ. შაქარი
4 ს/კ. ზეითუნის ზეთი
კამა
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადება:
წიწაკა გავრეცხოთ და დავჭრათ თხელ წვრილ ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ
ალყა- ალყად, შევურიოთ წიწაკას, დავაყაროთ მარილი და დავასხათ 1 ჭიქა მდუღარე
წყალი. ასე დავტოვოთ 1-2 წუთით, შემდეგ გადმოვიტანოთ საწურზე. წიწაკას და ხახვს
დავასხათ ლიმნის წვენი, ზეთი და შევდგათ მაცივარში 2-3 საათით. სუფრასთან მიტანის
წინ ავურიოთ მსხვილად დაჭრილი პამიდორი და კამა.
|