მწვანე ყურძნის სოუსი
მასალა:
მწვანე
ყურძნი 300გრ.
მაყვალი
300გრ.
ნიორი 4 კბილი
ქინძი 2 ძირი
ნიგოზი 1 ჭიქა
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ყურძნის
მარცვლები
და მაყვარი დავჭყლიტოთ. მიღებული პიურე მოვათავსოთ მარლაზე და გამოვწუროთ წვენი. წვენი მოვათავსოთ გაზქურაზე და ადუღებისთანავე გადმოვდგათ, გავაცივოთ. ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ ყურძნის და მაყვლის წვენი და კარგად ავურიოთ. სოუსი შეიძლება შევინახოთ ცივ ადგილას ორი კვირის განმავლობაში.
|