მწვანე აჯიკა
მასალა:
ცხარე,
მწვანე წიწაკა 1კგ.
ბულგარული
მწვანე წიწაკა 500გრ.
ქინძი
250გრ.
ოხრახუში
250გრ.
ცერეცო
250გრ.
ნიახური
150გრ.
ქინძის
თესლი 1 ს/კ.
ნიორი,
ღვინის ძმარი, მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ცხარე
და ტკბილი მწვანე წიწაკა, ქინძის, ოხრახუშისა და ნიახურის გაფოთლილი ღეროები (ნორჩი), ცერეცო და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. შემდეგ დავამატოთ დანაყილი ქინძის თესლი, ღვინის ძმარი, მარილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასალა მოვათავსოთ ქილაში, ისე, რომ 3/4 შეავსოს, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ
მშრალ, გრილ ადგილას. ასეთი აჯიკის მომზადება სასურველია ოქტომბრის თვეში.
|