მოსაიკო
მასალა:
250გრ. კარაქი ან მარგარინი
7-8 ს/კ. კაკაო
1 შესქელებული რძე
250გრ. შეკვრა ორცხობილა
1/4 ჩ/ჭ. კონიაკი
1 ჩ/ჭ. დატეხილი თხილი (ან
ნიგოზი,ქიშმიში,ნუში,მიწის თხილი).
მომზადება:
განიერ ქვაბში და ნელ
ცეცხლზე ვადნობთ კარაქს ან მარგარინს. ვამატებთ კაკაოს და ვურევთ. მერე ვამატებთ
შესქელებულ რძეს და ისევ ვურევთ კარგად. არ უნდა მივიყვანოთ დუღილამდე, უბრალოდ
უნდა გავაცხელოდ. გადმოვდგამთ ცეცხლიდან და ვუმატებთ კონიაკს. ხელითვე ჩავატეხავთ
ორცხობილას პატარა ნატეხებად (ფხვნილივით არა). ამოვურევთ კარგად რომ დაიფაროს
ორცხობილა შოკოლადის მასით. დაველოდებით რომ გაცივდეს კარგად. ვდებთ როგორ
ფორმაშიც გვინდა. თუ \"ძეხვის\"ფორმა გვინდა, მაშინ ვიღებთ საცხობ
ქაღალდს და კოვზით გადმოგვაქვს მიღებული მასა. გადავახვევთ და გვერდებს ვუკრავთ
როგორც კარამელებს \"კამფეტებს\".კიდევ გადავახვევთ ფოლგაში რომ უფრო
მჭიდროდ იყოს ფორმა შენარჩუნებული. ვაჩერებთ მაცივარში 1 საათზე მეტს. მივირთმევთ
ვანილის ნაყინთან ერთად ან შაქრის პუდრა მოყრილს.
|