მესხური (თათარბერაკი)
მასალა:
ცომი:
ფქვილი 1კგ.
კვერცხი 1ც.
მარილი გემოვნებით.
მოსასხმელად:
ხახვი 2–3 თავი
ნიორი 1 თავი
მაწონი 500მლ.
ზეთი შესაწვავად.
წყალი ნახევარი ჭიქა.
მომზადება:
წყალში ჩავყაროთ მარილი, დავამატოთ
კვერცხი, ფქვილი და კარგად მოვზილოთ (ცომი უნდა მოვზილოთ მაგარი). შემდეგ გავაბტყელოთ ფიცარზე გაცილებით თხლად, ვიდრე ხინკლების დროს იჭრება ცომი. გაბრტყელებული ცომი დავჭრათ რომბებად (როგორც გოზინაყს ჭრიან ისე). ქვაბში
ჩავასხათ წყალი, დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც წამოდუღდება ჩავყაროთ მარილი, მოვურიოთ,
ჩავყაროთ დაჭრილი ცომი და მოვხარშოთ. მოხარშული ცომი გადმოვიღოთ სასურველ ჭურჭელზე,
მოვასხათ ზეთში შემწვარი ხახვი, ნიორწყალი (ნიორი წინასწარ დავნაყოთ და გავსხნათ
წყალში ჭიქაში), მაწონი და ავურიოთ ან არ ავურიოთ.
მისაყოლებლად
რეკომენდირებული ღვინო: ტრადიციული წესით დაყენებული რქაწითელი.
|