მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » მედოკი
15:34
მედოკი


მედოკი

 

მასალა:

ცომისთვის:

კვერცხი 3ც.

შაქარი 1 ჩ/ჭ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

თაფლი 3 ს/კ.

კარაქი 100გრ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

კრემისთვის:

სგუშონი 1ც.

კარაქი 200გრ.

 

მომზადება:

ცომის მომზადება:

კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავამატოთ სოდა ძმრით და დავდგათ წყლის აბაზანაზე, შემდეგ ჩავაგდოთ კარაქი (ან მარგარინი), როდესაც კარაქი გადნება ჩავასხათ თაფლი, შემდეგ ნელ–ნელა შევაზილოთ ფქვილი რასაც შეიზელს, ცოტახანი გავაჩეროთ გაზქურაზე, ვურიოთ და როდესაც წამოდუღდება გადმოვიღოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე, გავყოთ 3–4 ტოლ ნაწილად, თითოეული გავაბრტყელოთ და ცხელ ღუმელში გამოვაცხოთ. გამოცხობის შემდეგ ცოტათი შევაგრილოთ, ჩამოვაჭრათ გვერდები (ჩამოჭრილი ნარცენები დავფხვნათ) და დავკრემოთ მომზადებული კრემით, თავზე და გვერდებზე მოვაყაროთ ნაფხვენები.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 6401 | დაამატა: natia | ტეგები: მედოკი | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 1
1 თათია  
0
rogorc mivxvdi amis shemdeg fena-fena unda davawkot ertmanetze.

სახელი *:
Email *:
კოდი *: