მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » მდოგვი
23:30
მდოგვი


მდოგვი

მასალა:

ადუღებული წყალი დაახლოებით 150 გრ.

მდოგვის ფხვნილი 100გრ.

ძმარი 3–4 ს/კ.

ზეთი 2 ს/კ.

შაქარი 1–2 ს/კ.

მარილი 0,5 ჩ/კ.

მომზადება:

თბილ წყალს დავამატოთ მარილი, შაქარი, ზეთი, ძმარი და ავურიოთ, შემდეგ მომზადებულ მასაში ჩავყაროთ მდოგვის ფხვნილი და კარგად ავურიოთ, მომზადებული მდოგვი ჩავსხათ ქილაში, დვაფაროთ თავსხაური და შევინახოთ თბილ ადგილზე 1–2 საათით (მაგალითად თბილ წყალში). (იმისათვის, რომ მდოგვი შენახვის პროცესში არ გახმეს, საჭიროა თავზე მოვასხათ წყალი ან ზეთი, გამოყენების წინ ზედმეტი წყალი გადავასხათ).

კატეგორია: საწებლები/სოუსები | ნანახია: 4023 | დაამატა: natia | ტეგები: მდოგვი | რეიტინგი: 3.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: