მდოგვი
მასალა:
ადუღებული წყალი დაახლოებით 150 გრ.
მდოგვის ფხვნილი 100გრ.
ძმარი 3–4 ს/კ.
ზეთი 2 ს/კ.
შაქარი 1–2 ს/კ.
მარილი 0,5 ჩ/კ.
მომზადება:
თბილ
წყალს დავამატოთ მარილი, შაქარი, ზეთი, ძმარი და ავურიოთ, შემდეგ მომზადებულ
მასაში ჩავყაროთ მდოგვის ფხვნილი და კარგად ავურიოთ, მომზადებული მდოგვი ჩავსხათ
ქილაში, დვაფაროთ თავსხაური და შევინახოთ თბილ ადგილზე 1–2 საათით (მაგალითად თბილ
წყალში). (იმისათვის, რომ მდოგვი შენახვის პროცესში არ გახმეს, საჭიროა თავზე
მოვასხათ წყალი ან ზეთი, გამოყენების წინ ზედმეტი წყალი გადავასხათ).