მაწვნის შეჭამანდი
მასალა:
მაწონი 1ლ.
პურის ფქვილი 2 ს/კ.
ხახვი 2 თავი
ერბო 4 ს/კ.
კვერცხი 2ც.
ქინძი, პიტნა, ტარხუნა, კამა
2–2 ძირი
დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
მაწონი ჩავასხათ ქვაბში, დავამატოთ 1ლ. წყალი. შემდეგ გადმოვასხათ 1/2
ჭიქა მომზადებული მასა, დარჩენილი ნაწილი დავდგათ გაზქურაზე. ხახვი წვრილად
დავჭრათ ერბოში და დავამატოთ მაწვნიან ქვაბში. ფქვილი გავძრათ, შენახულ მაწვნის
მასაში და ჩავასხათ ქვაბში. როდესაც მასა
ადუღდება, გადმოვდგათ გაზქურიდან და ჩავასხათ ათქვეფილი კევრცხი, განუწყვეტლივ
ვურიოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და კერძი
მზადაა. გავაფორმოთ სურვილისამებრ მწვანილით.
|