მათიკო ელბაქიძის (ბადრიჯნის ხიზილალა)
მასალა:
1კგ. ბადრიჯანი
2 კბილი ნიორი
0,5 ჩ/ჭ. ზეთი
1 ს/კ. ტომატი-პასტა
1 წითელი წიწაკა
მარილი, ძმარი გემოვნებით.
მომზადება:
ბადრიჯანი შევწვათ ღუმელში. შევაგრილოთ, გავფცქვნათ, გავატაროთ ხორცსაკეპში.
ზეთში ავადუღოთ ტომატი-პასტა, დაჭყლეტილი ნიორი და შევურიოთ ბადრიჯანი, წიწაკა,
მარილი. ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე, დავუმატოთ ძმარი გემოვნებით. სუფრაზე მიტანისას
მოვაყაროთ დაკეპილი ქინძი.
|