მარწყვის ჯემი
მასალა:
მარწყვი
1კგ.
შაქარი
1კგ.
წყალი
1 ჭიქა
ლიმონმჟავა
2გრ.
მომზადება:
მარწყვი
გავარჩიოთ,
კარგად გავრეცხოთ და გავაშროთ, შემდეგ მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ 5 წუთი. შემდეგ გავხეხოთ საცერზე, შევურიოთ შაქარი და ვხარშოთ 25 წუთი, ბოლოს დავუმატოთ ლიმონმჟავა და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ლიმონმჟავა მარწყვის ჯემს ბუნებრივ ფერს შეუნარჩუნებს. ჯემი ჩავასხათ მდუღარეგამოვლებულ
ქილებში და დავახუროთ საფარებლები.
|