მარმელადის შოტლანდიური რეცეპტი
მასალა:
3 ფორთოხლის კანი
500გრ. გათლილი
ფორთოხალი
500გრ. ფორთოხლის
წვენი
500გრ. შაქარი
1 პაკეტი "ჟელფიქსი 2:1".
მომზადება:
გათლილი
ფორთოხლისგან
მოამზადეთ
პიურე (დაბლენდერებული) ჩაასხით ქვაბში. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი 3 ფორთოხლის კანი, წვენი, ჟელფიქსი და ნახევარი
შაქარი. მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და 3 წუთით ადუღეთ. გადმოდგით და მაშინვე ჩაასხით მშრალ ქილებში, მოხუფეთ და 5 წუთით თავდაყირა გააჩერეთ.
|