მარილიანი ჩხირები
მასალა:
მარგარინი 200გრ.
ფქვილი 300გრ.
დროჟი 40გრ.
რძე რამდენიც დაჭირდება
კვერცხი 2ც.
მარილი 1–2 ჩ/კ.
სეზამის მარცვლები მოსაყრელად.
მომზადება:
ფქვილში დავამატოთ დარბილებული მარგარინი, რძეში გაზავებული დროჟი,
მარილი და მოვზილოთ ელასტიური ცომი. გავაბრტყელოთ ცომი, დავჭრათ 8–9 სანტიმეტრის
სიგრძის ზოლებად, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი,
მოვაყაროთ მარილი, სეზამის მარცვლები და გამოვაცხოთ აირღუმელში 180 გრადუსზე 15
წუთის განმავლობაში.
|