მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » მანდარინის მურაბა
20:32
მანდარინის მურაბა


მანდარინის მურაბა

 

მასალა:

1 კგ. მანდარინი

1 კგ. შაქარი.

მომზადება:

ვიღებთ 1 კგ. მანდარინს, გავრეცხავთ, გავამშრალებთ, დავჩხვლეტთ ჩანგლით გარშემო და ჩავყრით მდუღარეში ცოტა ხნით, მოსათუთქად და სიმწარის გასასვლელად. მერე ამოვიღებთ და საწურზე გავაჩერებთ. ამასობაში მოვადუღებთ 1 კგ. შაქარს+1 . წყალი - სიროფი, ჩავყრით შიგ ამ მანდარინებს და გავაჩერებთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთით. მერე გამოვრთავთ, ვაცდით შეგრილებას. ასე მოვიქცევით კიდევ 2-3-ჯერ, წვენი უნდა შესქელდეს. სულ ბოლოს ჩავაწურავთ 1 ლიმნის წვენს და გაციებულს ჩავასხამთ ქილებში.

 

მანდარინის მურაბა (2)

 

მასალა:

1 კგ მანდარინი,

700 შაქარი,

150 მლ წყალი.

მოზადება:

გარეცხილი მანდარინი მთელი ღამით დავტოვოთ წყალში. მეორე დღეს წყალი გადავწუროთ და მანდარინი ყველა მხრიდან დავჩხვლიტოთ ჩანგლით. შაქრისა და წყლისგან მოვამზადოთ ვაჟინი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შიგ მოვათავსოთ მანდარინი 8-10 საათის განმავლობაში. შემდეგ ვადუღოთ 20 წუთი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ასე გავიმეოროთ  რამდენჯერმე, სანამ ვაჟინი არ ჩასქელდება, შემდეგ კი ჩავასხათ ქილებში.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 2869 | დაამატა: natia | ტეგები: მანდარინის მურაბა | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: