მანდარინის კომპოტი
მასალა:
მანდარინი
500გრ.
შაქარი
3 ჩ/ჭ.
წყალი
3 ლიტრიან
ქილაზე.
მომზადება:
მანდარინს
გავაცალოთ
კანი და მოვაცალოთ თეთრი ბუსუსები (რომელიც მწარე გემოს აძლევს კომპოტს) დავასხათ ჯერ ცხელი წყალი, შემდეგ დავასხათ ცივი წყალი. ჩავაწყოთ ქილაში, დავასხათ ცხელი სიროფი (შაქრისგან და წყლისგან მომზადებული) პირამდე, შემდეგ დავაფაროთ სახურავი, სახურავზე მოვათავსოთ ქვა ან რაიმე სიმძიმე, გავასტერილოთ
25–30 წუთი
და მოვხუფოთ.
|