მაკარონი ყველით და ძეხვით
მასალა:
მაკარონი (რაკუშკები) 400გრ.
ძეხვი 100გრ.
ყველი 200გრ.
ხახვი 2–3 თავი
ნიორი 1–2 კბილი
დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
მაკარონი დავყაროთ ტაფაზე დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ, მოხარშვის
შემდეგ გადავწუროთ წყალი, დავასხათ ზეთი და ჩავყაროთ დაჭრილი ძეხვი და ვთუშოთ,
როცა ცოტა მოითუშება დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ისევ ვთუშოთ
შეწითლებამდე, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ყველი, დაჭრილი ნიორი, წიწაკა და
მარილი გემოვნებით, ვშუთოთ გამზადებამდე.
|