მაიონეზში მოთუშული თევზის ფილე
მასალა:
თევზის ფილე 500გრ.
მაიონეზი 150გრ.
ნახევარი ლიმონის წვენი
ნიორი 2 კბილი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზის ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი,
წიწაკა, მოვასხათ ლიმონის წვენი, კარგად ავურიოთ და შევდგათ საყინულეში 1 საათით.
ნიორი დავნაყოთ და ავურიოთ მაიონეზში. გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ მაიონეზი
ნივრით, მოვათავსოთ თევზის ნაჭრები, წავუსვათ დარჩენილი მაიონეზი, შევდგათ
აირღუმელში და ვაცხოთ 180*–ზე 40–45 წუთის განმავლობაში. მომზადების შემდეგ
გავაფორმოთ მწვანილით.
|