ლულა - ქაბაბი
მასალა:
500გრ. ცხვრის
ხორცი
75გრ. დუმა
1 თავი ხახვი
1 ჩ/ჭ. შინდის ჩურჩა ან კოწახური
1 ჩჭ. მარილი და პილპილი.
მომზადება:
ცხვრის
ხორცის რბილი ნაჭერი, დუმა, ხახვი, 100 გრ. შინდის ჩურჩა ან კოწახური ორჯერ გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. უყავით მარილი, პილპილი, გათქვეფილი კვერცხი და ხელით კარგად აურიეთ. პატარა შამფურები გააცხელეთ, იაღეთ ხელში გამზადებული ხორცი, ზედ შემოაკარით და შეწვით ნაკვერცხალზე. როცა შეიწვება, გამოაძრეთ შამფურიდან და სათითაოდ შეახვიეთ ლავაშში და დაალაგეთ თეფშზე. ამასთან ცალკე მიიტანეთ დაჭრილი ხახვი და დანაყილი კოწახური. შეგიძლიათ შემწვარი ლულაქაბაბი ლავაშში არ გაახვიოთ, არამედ დაალაგოთ თეფშზე, მოაყაროთ დაჭრილი ხახვი და დანაყილი კოწახური.
|