ლუკუმადეს
მასალა:
500გრ. ფქვილი
1 ს/კ. საფუარი
2 ს/კ.თაფლი
1 ჩ/კ. მარილი
2 ჭ. წყალი
ზეითუნის ზეთი შესაწვავად
თაფლი მოსასხმელად
დარიჩინი მოსაყრელად.
მომზადება:
დიდ ჯამში ვათავსებთ
ფქვილს, საფუარს, თაფლს და ვუმატებთ ნელ ნელა წყალს სანამ სქელ მასას არ მივიღებთ.
ბოლოს ვამატებთ მარილს. თავდახურულს ვაჩერებთ სითბოში 30\',სანამ ჯამის გვერდებზე
არ ამოვა. პატარა ღრმა ქვაბში ვასხამთ ბლომად ზეითუნის ზეთს. ხელით ვჭრით
ლუკუმადეს.მაგ:მარჯვენა ხელს ვყოფთ ცომში მოვკეცავთ(ვაკეთებთ მუჭს)ამოვა მრგვალად,
კოვზით მოვჭრით და ჩავაგდებთ კარგად გახურებულ ზეთში რამოდენიმეს. გვერდზე
მოვიდგავთ ჭიქით წყალს რომ ყოველ ბურთულის მოჭრაზე კოვზი ამოვავლოთ.(ასე უფრო
ადვილად იჭრება) ან მხოლოდ კოვზით ამოვიღებთ და ჩავყრით ზეთში. ვწვავთ რამოდენიმე
წუთით სანამ არ შეიბრაწებიან. გადმოგვაქვს სპეციალურ ქაღალდზე რომ ზედმეტი ზეთის
წვეთებისგან განთავისუფლდეს. ვაწყობთ თეფშზე ვასხამთ თაფლს და მოვაყრით დარიჩინს.
დამატებით ძალიან უხდება მოხალული სეზამის მარცვლები და მოხალული ნიგოზი.
|