მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ლუკუმადეს
23:30
ლუკუმადეს


ლუკუმადეს

 

მასალა:

500გრ. ფქვილი

1 ს/კ. საფუარი

2 ს/კ.თაფლი

1 ჩ/კ. მარილი

2 ჭ. წყალი

ზეითუნის ზეთი შესაწვავად

თაფლი მოსასხმელად

დარიჩინი მოსაყრელად.

მომზადება:

დიდ ჯამში ვათავსებთ ფქვილს, საფუარს, თაფლს და ვუმატებთ ნელ ნელა წყალს სანამ სქელ მასას არ მივიღებთ. ბოლოს ვამატებთ მარილს. თავდახურულს ვაჩერებთ სითბოში 30\',სანამ ჯამის გვერდებზე არ ამოვა. პატარა ღრმა ქვაბში ვასხამთ ბლომად ზეითუნის ზეთს. ხელით ვჭრით ლუკუმადეს.მაგ:მარჯვენა ხელს ვყოფთ ცომში მოვკეცავთ(ვაკეთებთ მუჭს)ამოვა მრგვალად, კოვზით მოვჭრით და ჩავაგდებთ კარგად გახურებულ ზეთში რამოდენიმეს. გვერდზე მოვიდგავთ ჭიქით წყალს რომ ყოველ ბურთულის მოჭრაზე კოვზი ამოვავლოთ.(ასე უფრო ადვილად იჭრება) ან მხოლოდ კოვზით ამოვიღებთ და ჩავყრით ზეთში. ვწვავთ რამოდენიმე წუთით სანამ არ შეიბრაწებიან. გადმოგვაქვს სპეციალურ ქაღალდზე რომ ზედმეტი ზეთის წვეთებისგან განთავისუფლდეს. ვაწყობთ თეფშზე ვასხამთ თაფლს და მოვაყრით დარიჩინს. დამატებით ძალიან უხდება მოხალული სეზამის მარცვლები და მოხალული ნიგოზი.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1421 | დაამატა: natia | ტეგები: ლუკუმადეს | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: