მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 20
სტუმარი: 20
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ლობიო კლასიკურად
20:02
ლობიო კლასიკურად


ლობიო კლასიკურად

 

მასალა:

წითელი ლობიო 1 კგ.

ნიგოზი 100გრ.

ხახვი 5–6 თავი (სასურველია წითელი)

პრასი 2–3 ძირი

ნიახური 1 კონა

ქინძი 1 საშუალო კონა

ცხარე მწვანე წიწაკა 1ც.

ნიორი 5–6 კბილი

დაფნის ფოთოლი 2–3ც.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ლობიოს დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ 8–10 საათი, შემდეგ გადავასხათ წყალი, ჩავყაროთ ქვაბში და დავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად ფარავდეს ლობიოს, ავადუღოთ, ადუღების შემდეგ გადავასხათ წყალი და კვლავ ჩავასხათ ქვაბში წყალი პოპორციულად 1:4  და ვხარშოთ ლობიოს დარბილებამდე. მოხარშვის შემდეგ ჩავჭყლიტოთ ქვაბშივე. ხახვი და ნიახური დავჭრათ წვრილად, პრასი დავჭრათ მსხვილ რგოლებად და დავამატოთ ლობიოს, ავურიოთ, ავადუღოთ. ნიორი წვრილად დავჭრათ, დავამატოთ გატარებული წიწაკა, ქინძი და ნიგოზი, მიღებული მასა ჩავყაროთ ლობიოში, მოვაყაროთ მარილი და კარგად ავურიოთ, ვხარშოთ 10–15 წუთი. შემდეგ დავამატოთ დაფნის ფოთოლი და ვხარშოთ კიდევ 5 წუთი. სუფრაზე მივიტანოთ ცხლად.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1783 | დაამატა: natia | ტეგები: ლობიო კლასიკურად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: