მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ლობიო კეჟერა ფხალით
20:00
ლობიო კეჟერა ფხალით


ლობიო კეჟერა ფხალით

 

მასალა:

წითელი ლობიო ან ნედლი ლობიო 1 კგ.

კეჟერა ფხალი ( ან მწვანე კომბოსტო) 1კგ.

ნიგოზი 200გრ.

ნიორი 4–5 კბილი

ქინძი საშუალო კონა

ცხარე წითელი წიწაკა 1ც.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ლობიოს დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ 8–10 საათი, შემდეგ გადავასხათ წყალი, ჩავყაროთ ქვაბში და დავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად ფარავდეს ლობიოს, ვხარშოთ დარბილებამდე 1,5-2 საათი. ფხალი გავრეცხოთ (ან კომბოსტო), დავჭრათ ზოლებად და მოვხარშოთ წყალში დარბილებამდე 40–60 წუთი. მოხარშული ფხალი გადმოვიღოთ დუშლაკზე, შემდეგ დავამატოთ ლობიოს, ავურიოთ, დავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად ფარავდეს ბოსტნეულს და ვხარშოთ დამატებით 30 წუთი. ნიგოზი, წიწაკა, ქინძი და ნიორი გავატაროთ მარილთან ერთად, დავამატოთ ქვაბიდან ნახარშის ნახევარი, კარგად ავურიოთ (გავძრათ), შემდეგ მომზადებული მასა ჩავასხათ ისევ ქვაბში. ავურიოთ და ვხარშოთ ერთად 15 წუთით.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2477 | დაამატა: natia | ტეგები: ლობიო კეჟერა ფხალით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: