ლიმონის ნაყინი
მასალა:
ნაღები 500მლ.
სგუშონი 1 ქილა (380გრ)
ლიმონი 1ც.
მომზადება:
ლიმონს გამოვწუროთ წვენი. ნაღბეი ათქვიფოთ.
ათქვეფა უნდა შევაჩეროთ მაშინვე როცა ნაღები შესქელებას დაიწყებს. (მნიშვნელოვანია
ძალიან არ გადავთქვიფოთ ნაღები რადგან ნაყინი გამოვა ცხიმიანი). ნაღბეს დავამატოთ
სგუშონი ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ლიმონის წვენი კავლავ კარგად ავურიოთ და მომზადებული
მასა ჩავასხათ სასურველ ფორმაში, შევდგათ საყინულეში. 2 საათის შემდეგ ნაყინი
გამოვიღოთ საყინულედან, ავურიოთ, შვდგათ საყინულეში სანამ მთლიანად არ
გაიყინება.(6–8). გაყინვის შემდეგ კოვზით მოვათავსოთ სანაყინეში და სურვილისამებრ
გავაფორმოთ.
(სურვილისამებრ ნაყინი შეგვიძლია ლიმონის მაგივრად გავაკეთოთ სხვადასხვა ხილით,
ნიგოზით და შოკლადით.
|