მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ლიმონის ნაყინი
22:31
ლიმონის ნაყინი


ლიმონის ნაყინი

 

მასალა:

ნაღები 500მლ.

სგუშონი 1 ქილა (380გრ)

ლიმონი 1ც.

მომზადება:

ლიმონს გამოვწუროთ წვენი. ნაღბეი ათქვიფოთ. ათქვეფა უნდა შევაჩეროთ მაშინვე როცა ნაღები შესქელებას დაიწყებს. (მნიშვნელოვანია ძალიან არ გადავთქვიფოთ ნაღები რადგან ნაყინი გამოვა ცხიმიანი). ნაღბეს დავამატოთ სგუშონი ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ლიმონის წვენი კავლავ კარგად ავურიოთ და მომზადებული მასა ჩავასხათ სასურველ ფორმაში, შევდგათ საყინულეში. 2 საათის შემდეგ ნაყინი გამოვიღოთ საყინულედან, ავურიოთ, შვდგათ საყინულეში სანამ მთლიანად არ გაიყინება.(6–8). გაყინვის შემდეგ კოვზით მოვათავსოთ სანაყინეში და სურვილისამებრ გავაფორმოთ.

(სურვილისამებრ ნაყინი შეგვიძლია  ლიმონის მაგივრად გავაკეთოთ სხვადასხვა ხილით, ნიგოზით და შოკლადით.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1750 | დაამატა: natia | ტეგები: ლიმონის ნაყინი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: