ლიმონის მურაბა
მასალა:
რბილი
კანიანი ლიმონი 1კგ.
შაქარი
1,2კგ.
ვანილი
1ც.
ცივი
წყალი 1,2
ლ.
მომზადება:
ლიმონი
გავრეცხოთ
და 2 წუთით ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში, გადმოვიღოთ დუშლაკზე და კანგაუცლელად დავჭრათ მთვარისებურად, მოვაცალოთ მარცვლები. ქვაბში ჩავასხათ ცივი წყალი, ჩავაწყოთ დაჭრილი ლიმონი, დავახუროთ თავზე და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე
45 წუთი. შემდეგ დავამატოთ შაქარი, ავურიოთ და ვხარშოთ კიდევ 1 საათი. მომზადების შემდეგ ჩავასახათ ქილაში, დავახუროთ თავზე, ამოვაყირაოთ, 5 წუთის შემდეგ კი გადმოვბრუნოთ. შევინახოთ გრილ ადგილზე.
|