ქლიავის მჟავე
მასალა:
აღებულია 600გრ.
ქილისთვის:
წითელი, საშუალო სიმწიფის ქლიავი
4-5 ცალი
წყალი
500 მლ.
თეთრი ღვინის ძმარი
100 მლ.
მარილი
1 ს/კ.
შაქარი
1 ჩ/კ.
როზმარინი
3 ცალი
7 სმ ტოტი
ლავანდა 2 ცალი 5 სმ ტოტი
დაფნის ფოთოლი
6 ცალი
ნიორი
5 კბილი
წითელი წიწაკა
4 სმ
ნაჭერი, თესლის გარეშე
შავი პილპილი
7-10 კეკალი
ქინძი, კამა, ოხრახუში
3-3 ტოტი.
მომზადება:
გარეცხეთ ქლიავი და ყველა მწვანილი კარგად, ქილას გამოავლეთ მდუღარე წყალი, ქვაბში ჩაუშვით წყალი, მარილი, შაქარი და დანარჩენი მწვანილების და საკმაზის 1/3
(ძმრის გრადა), როცა ადუღდება, აცალეთ კიდევ 4-5 წუთი, შემდეგ ჩაასხით ძმარი და გამორთეთ, ქილაში ჩააწყვეთ 1/3 მწვანილი შემდეგ ჩადევით ქლიავ(ებ)ი და ზემოდან ისევ მოაწყვეთ დანარჩენი ინგრედიენტები; სულ ბოლოს მოასხით ძმრიანი ნაზავი, ისე რომ ქილას თავსახურს რომ დაახურავთ, ჰაერი არ დარჩეს, ანუ ცოტა სითხე უნდა გადმოიქცეს; შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას რამდენიმე კვირით; როგორც რეცეპტია მოცემული - 4 კვირაში მზად იქნება.. გახსნილი ქილა ინახება მაცივარში.
|