ხურმის ჯემი
მასალა:
მწიფე
გახეხილი ხურმა 3 ჭიქა
შაქარი
2 ჭიქა
ლიმონის
წვენი 30 მლ.
ლიმონის
ცედრა 2 ჩ/კ.
მომზადება:
გახეხილ
ხურმას დავამატოთ შაქარი და გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე 3
საათით, შემდეგ გადავიტანოთ ქვაბში და დავდგათ გაზქურაზე, დროდადრო ვურიოთ, გავაჩეროთ დაბალ ტემპერატურაზე, არ მივიყვანოთ ადუღებამდე
15–20 წუთის
განმავლობაში.
გადმოვდგათ
გაზქურიდან,
დავამატოთ
ლიმონის წვენი და ცედრა, ფრთხილად ავურიოთ და ჩავასხათ ქილაში.
|