მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1360
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ხორცით ფარშირებული ბლითები
22:04
ხორცით ფარშირებული ბლითები


ხორცით ფარშირებული ბლითები

 

მასალა:

ბლითები  (ბუბლიკები) 200გრ.

რძე ან წყალი ბუბლიკების დასალბობად;

მაგარი ყველი 100გრ.

მაიონეზი

მცენარეული ზეთი.

 

შიგთავსისთვის:

ქათამი ან ღორის ხორცი, ან ღორის ხორცი+საქონლის ხორცი  200გრ.

ოხრახუში, კამა, პილპილი და მარილი გემოვნებით

მაიონეზი 1 /.

ხახვი 1 თავი

ნიორი 1 კბილი.

 

მომზადება:

ბლითები (.. ბუბლიკები), ოღონდ არატკბილი, თასში ჩავდოთ და ჩავალბოთ რძეში ან წყალში (სითხით მთლიანად უნდა იყოს დაფარული, მაგრამ თუ რძე არ გვყოფნის დროდადრო მოვურიოთ) დავტოვოთ ასე 10-15 წუთით, სანამ არ დაიბერება, მაგრამ ისე არ უნდა დალბეს, რომ დაიშალოს.


შიგთავსის მომზადება:

ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპში ან დავამუშავოთ ბლენდერში. ხახვი წვრილად დავჭრათ და მცენარეული ზეთში მოვშუშოთ ტაფაზე. შემდეგ ფრთხილად გადავიტანოთ თასზე. იმავე ტაფაზე პატარა ულუფებად მოვშუშოთ ქათმის ფარში. ფარში და მოშუშული ხახვი ერთმანეთში ავურიოთ და გავატაროთ. ფარშს დავუმატოთ გატარებული ნიორი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მაიონეზი, მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ. გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი და დავალაგოთ ბლითები (ბუბლიკები) თითოეულ ბლითზე პატარა ბორცვივით ცოტა ფარში დავდოთ., დავასხათ ცოტაოდენი მაიონეზი და მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. შევდგათ გაცხელებულ აირღუმელში და გამოვაცხოთ 15-20 წუთის განმავლობაში 180° ტემპერატურაზე.

კატეგორია: ცხოველის ხორცის კერძები | ნანახია: 1765 | დაამატა: natia | ტეგები: ხორცით ფარშირებული ბლითები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: