ხორცის სალიანკა ქართულად
მასალა:
ცხვრის
ან ხბოს ხორცი300გრ.
შებოლილი
ღორის ხორცი (გრუდინკა) 100გრ.
ხახვი 2–3 თავი
კიტრი 2-3ც.
ტომატი 2 ს/კ.
თეთრი
ღვინო 1/2 ჭიქა
კარაქი 2-3 ს/კ.
ძროხის
ხორცის ბულიონი 1/2 ჭიქა
უცხო
სუნელი 1 ს/კ.
ცხარე
წიწაკა 2ც.
ნიორი 3-4 კბილი
ბროწეულის
წვენი 1 ს/კ.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცი
წვრილად დავჭრათ, შევურიოთ დაჭრილი ხახვი, შევწვათ კარაქში 8–10 წუთის განმავლობაში თავდახურული. დავამატოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი კიტრი და წიწაკა, გატარებული ნიორი, ტომატი, უცხო სუნელი, მოვაყაროთ მარილი, ჩავასხათ ღვინო, ბულიონის წვენი, ბროწეულის წვენი, კარგად ავურიოთ და ვთუშოთ თავდახურული. გავაფრომოთ მწვანილით და ბროწეულის მარცვლებით.
|