მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ხორცის რულეტები
17:53
ხორცის რულეტები


ხორცის რულეტები

 

მასალა:

საქონლის ხორცი (ფილე) 1კგ.

ბულგარული წიწაკა 1.

სტაფილო 1.

პომიდორი 1.

ხახვი 5–6 თავი

ნიორი 5–6 კბილი

ოხრახუში, ქინძი და რეჰანი 1–1 საშუალო კონა

კარაქი 100გრ.

მცენარეული ზეთი 2 /.

დაფნის ფოთოლი 2.

აჯიკა, უცხო სუნელი, შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ფილე დავჭრათ გრძლად 1 სმ. სისქის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, ჩავაწყოთ ჯამში, დავაფაროთ თავზე და შევდგათ საყინულეში სანამ მოვამზადებთ შიგთავს. ხახვი, მწვანილები, ნიორი და ბულგარული წიწაკა დავჭრათ წვრილად, დავამატოთ გახეხილი სტაფილო, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, აჯიკა, უცხო სუნელი და კარგად ავურიოთ. ღრმა ძირიან ქვაბში ჩავაწყოთ კარაქის ნახევარი საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი და დავამატოთ მცენარეული ზეთი. თითოეულ ხორცის ნაჭერზე დავაწყოთ 1 /. მომზადებული შიგთავსი, გადავახვიოთ რულეტისებურად, კარგად მოვუჭიროთ ხელი და ჩავაწყოთ ქვაბში ისე რომ გადაკეცილი ადგილი ქვევით მოექცეს. რულეტების ზემოთ მოვათავსოთ დარჩენილი კარაქის ნაჭრები და დარჩენილი შიგთავსი, დავაფაროთ თავსახური და დავდგათ გაზქურაზე დაბალ ტემპერატურაზე, რათა რულეტები მომზადდეს ნელა, დაახლოებით 40 წუთით. პომიდორს მოვაჭრათ თავი, გავხეხოთ (კანი გადავაგდოთ) და მიღებული მასა ჩავასხათ ხორციან ქვაბში, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი, დავახუროთ თავზე და გავაჩეროთ გაზქურაზე დამატებით 20 წუთი.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1521 | დაამატა: natia | ტეგები: ხორცის რულეტები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: