ხინკლის სუპი
მასალა:
ცხვრის ხორცი 1კგ.
ქონი 100გრ.
პურის ფქვილი 400გრ.
კვერცხი 2ც.
ხახვი 2-2 თავი
დაფნის ფოთოლი 3ც.
ძმარი 2 ს/კ.
მწვანილი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ცხვრის ხორცს ჩამოვაჭრათ რბილი ნაჭრები, ძვლებისაგან კი მოვხარშოთ
ბულიონი და შევაზავოთ დაფნის ფოთლით ან ძმრით. რბილი ხორცი, ქონი, ხახვი,
ოხრახუში, ქინძი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევაზავოთ შავი პილპილით,
მარილით; ძვლებისაგან მოხარშულ და გაწურულ ბულიონში ჩავახარშოთ ხინკლები, რომლის
დამზადების წესი ასეთია: 400 გრამი
ფქვილისაგან და 1 კვერცხისაგან მოვზილოთ მაგარი ცომი და გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ
ფიცარზე. სპეციალური საჭრისით ან ჩაის ჭიქის პირით ამოვჭრათ რგოლები. თოთოეულ
რგოლზე დავდოთ თითო ჩაის კოვზი ხორცის სატენი, ცომის ნაპირებს წავუსვათ კვერცხის
ცილა და ისე შევკრათ რომ მივიღოთ ნახევარწრე. შემდეგ ხინკლები სათითაოდ ჩავუშვათ
ადუღებულ ბულიონში და ვხარშოთ 15-20 წუთის განმავლობაში.
მისაყოლებლად რეკომენდირებულია ხილის არაყი.
|