მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ხევსურის ხინკალი
12:32
ხევსურის ხინკალი


ხევსურის ხინკალი

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი 500გრ.

კვერცხი 1ც.

ფქვილი რამდენაც შეიზელს

ძირა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხორცი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავკეპოთ ძალიან წვრილ ნაჭრებად. მოვაყაროთ დაფქული ძირა, მარილი და კარგად ავურიოთ. ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი, დავამატოთ წყალი, 1ც. კვერცხი, მარილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. ხორცის ფარში და ცომი მოცულობით დაახლოებით ერთნაირი უნდა იყოს. ცომი გავაბრტყელოთ, სამზარეულო დაფაზე. ჭიქით, ან ხინკლის მოსაჭრელი სპეციალური ხის ფორმით მოვჭრათ ცომის წრე, რომელზედაც კოვზით დავდოთ ხორცის თხელი ფარში, ცომის ნაპირები ამოვკეცოთ ისე, რომ გაჩნდეს „ნაოჭი". „ნაოჭები" ზევით მხარეს შევაერთოთ, ზედმეტი ცომი მოვწყვიტოთ. ხინკალს უნდა ჰქონდეს მრგვალი ფორმა. ხინკალი ჩავუშვათ მდუღარე, მარილიან წყალში, ქვაბი ოდნავ შევანჯღრიოთ, რომ ხინკლები ამოცურდნენ ზევით, როცა წყალი კვლავ ადუღდება, ვხარშოთ 5–10 წუთი. მოხარშული ხინკალი ქაფქირით ამოვიღოთ, მაგიდასთან მივიტანოთ ცხელი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3206 | დაამატა: natia | ტეგები: ხევსურის ხინკალი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: