ხაჭოთი გამომცხვარი გოგრა
მასალა:
გოგრა 500გრ.
ხაჭო 500გრ.
შაქარი 1 ჭიქა
ქიშმიში 1 ჭიქა
კარაქი 4 ს/კ.
არაჟანი 200გრ.
მომზადება:
გოგრა გავასუფთავოთ კანისგან და დავჭრათ პატარა კუბილებად, ჩავყაროთ
ქვაბში, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.მოხარშუვის შემდეგ გადავწუროთ წყალი, და
მოვათავსოთ გოგრა გამოსაცხობ ფორმაზე. ხაჭოს დავამატოთ დარბილებული კარაქი,
3/4 ჭიქა შაქარი, ქიშმიში და კარგად
ავურიოთ, მომზადებული მასა თანაბრად მოვათავსოთ გოგრაზე, მოვაყაროთ დარჩენილი
შაქარი და გამოვაცხოთ 10 წუთი აირღუმელში. სუფრაზე მივიტანოთ არაჟანთან ერთად.
|