ხაჭოს ცომი
მასალა:
600გრ. ცომისთვის:
პურის ფქვილი 250გრ.
კარაქი ან მარგარინი 200გრ.
ხაჭო 200გრ.
კვერცხი 1ც.
შაქრის ფხვნილი 76გრ.
ვანილი დანის წვერით.
მომზადება:
დარბილებულ კარაქს დავამატოთ ხაჭო, კვერცხი, შაქარი და ავურიოთ, მასას
დავამატოთ ფქვილი, ვანილი (1 ჩ/კ. ცხელ წყალში გაძრილი), მოვზილოთ ცომი.
მომზადებული ცომისგან გავაბრტყელოთ სამი ფირფიტა, მოვათავსოთ ფორმაზე და გამოვაცხოთ
180 С ტემპერატურაზე, ოქროსფერი ფერის მიღებამდე, გავაცივოთ.
|