ხაჭოს კრემი
მასალა:
100გრ. კარაქი
2-3 კვერცხი
150გრ. შაქრის ფხვნილი
2 ს/კ. რომი
400გრ. ხაჭო
10გრ. ჟელატინი
0,5 ჩ/ჭ. წყალი
ვანილი.
მომზადება:
კარაქი გათეთრებამდე
ავთქვიფოთ, ნელ-ნელა ჩავამატოთ კვერცხის გული, შაქრის ფხვნილი, რომი, ვანილი.
შემდეგ შევურიოთ ხაჭო და მასა საცერში გავატაროთ. ცივ წყალში წინასწარ დამბალი
ჟელატინი ცხელ წყალში გავხსნათ და როცა გაგრილდება, კრემში ჩავასხათ, სულ ბოლოს კი
ჩავამატოთ მაგრად ათქვეფილი კვერცხის ცილა.
|