ხაჭოს კექსი ალუბლით
მასალა:
პურის
ფქვილი 1 ჭიქა
შაქარი
1 ჭიქა
არაჟანი
2ს/კ.
კვერცხი
2ც.
ალუბალი
30გრ.
ხაჭო
150გრ.
ცოტა
მარილი და სოდა.
მომზადება:
კვერცხი
ავთქვიფოთ
შაქართან ერთად, დავამატოთ არაჟანი კარგად ავურიოთ, დავამატოთ ხაჭო, სოდა, მარილი და კვლავ ავთქვიფოთ. შემდეგ ცომს დავამატოთ კურაკა გამოცლილი ალუბალი და კარაგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორომაში და გამოვაცხოთ აირღუმელში 220*
ტემპერატურაზე
1 საათის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ კექსი ამოვიღოთ ფორმიდან, გავაჩეროთ 1 საათი გასაცივებლად, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|