ხაჭოს დესერტი ხილით
მასალა:
ხაჭო 300გრ.
არაჟანი 3ს/კ.
შაქარი 4–5 ს/კ.
პურის ფქვილი 2ს/კ.
კვრცხი 3ც.
ვაშლი 1ც.
კივი 2ც.
ცოტა ქიშმიში და ლიმონის წვენი.
მომზადება:
კვერცხის ცილა და ყვითრი (გული)განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ხაჭოს
დავამატოთ ყვითრი, ფქვილი, არაჟანი, 2ს/კ შაქარი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ ცალკე
ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა, დავამატოთ 2ს/კ. შაქრი და კვლავ ავთქვიფოთ
გათეთრებამდე, შემდეგ აღნიშნული მასა დავამტოთ ხაჭოიან მასას და კარგად ავურიოთ.
ვაშლი და კივი გავასუფთავოდ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოვასხათ ცოტა
ლიმონის წვენი. გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ კარაქი, ფორმის ძირში მოვათავსოთ
ვაშლის ნაჭრები, ხოლო ვაშლზე მოვათავსოთ კივის ნაჭრები და თავზე დავასხათ
მომზადებული ხაჭოიანი მასა. გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში დაბალ ტემპერატურაზე
დაახლოებით 1 საათი. მომზადებული დესერტი თეფშზე მოვათავსოთ ისე რომ ხილი
აღმოჩნდეს ზევით და გავაფორმოთ კივის ნაჭრებით და თეთრი ქიშმიში.
|