მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქათმის სალათი (იმერული)
17:44
ქათმის სალათი (იმერული)


ქათმის სალათი (იმერული)

 

მასალა:

ქათმის კუჭმაჭი ქათამი ან პატარა ინდაური 1,5კგ.

კვერცხი 5.

გატარებული ნიგოზი 1,5 ჭიქა

ბროწეული 1.

მწვანე სალათის ფოთოლი 300–400გრ.

მწვანე ხახვი საშუალო კონა

კამა საშუალო კონა

ტარხუნა საშუალო კონა

თეთრი ღვინის ძმარი

კარაქი ან ერბო

შავი პილპილი და მარილი წასასმელად.

მომზადება:

ქათამი მოვათავსოთ ჭურჭელში, დავასხათ ცივი წყალი ისე რომ მთლიანად დაფაროს, ნახევრად მოვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე, დაახლოებით 50 წუთი. გადმოვიღოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, გავაცივოთ, წავუსვათ კარაქი ან ერბო და შევდგათ 170 °С –ზე გაცხელებულ აირღუმელში 1 საათით. შემდეგ გავაცივოთ. კვერცხი მოვხარშოთ მარილიან წყალში, გავაცალოთ ნაჭუჭი. გატარებული ნიგოზი გავძრათ ძმარში, დავამატოთ მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ. გაცივებულ ქათამს მოვაშოროთ ძვლები და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. მოხარშული კვერცხი, მწვანე ხახვი და კამა დავჭრათ წვრილად, ტარხუნის ფოთლებს მოვაცილოთ ღერო. სალთის ფოთლები დავჭრათ, მოვათავსოთ გრძელ სასურველ ფორმაზე.  ჯამში ავურიოთ მომზადებული პროდუქტებიხორცი, კვერცხი, მწვანილი, ბროწეულის მარცვლები, ხახვი და მოვათავსოთ სალათზე. სალათს მოვასხათ მომზადებული ნიგვზის სოუსი და ფრთხილად ავურიოთ. შემდეგ მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები და ტარხუნის ფოთლები.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2315 | დაამატა: natia | ტეგები: ქათმის სალათი (იმერული) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: