მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 14
სტუმარი: 14
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქათმის ხარჩო
18:39
ქათმის ხარჩო



ქათმის ხარჩო

 

მასალა:

ქათმის 1.

პომიდორი  800გრ.

ხახვი  4 თავი

ნიორი  3-4 კბილი

ნიგოზი  1 ჭიქა

დაფქვილი ზაფრანა 1 /.

ნიახური  4 ძირი

ქინძი 4 ძირი

დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ქათამი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად (30–40 გრამის რომ იყოს).  დავასხათ 4 ლიტრი წყალი, ავადუღოთ, მოვხადოთ ქაფი და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე. მომზადებამდე 15 წუთით ადრე დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. პომიდორს დავასხათ ცხელი წყალი, გავხეხოთ და ვთუშოთ 10 წუთის განმავლობაში. ნიგოზი, ნიორი, ქინძი, ნიახური, გავატაროთ, დავამატოთ წიწაკა, მარილი, ზაფრანა, შევურიოთ პომიდორს და მხარშოთ კიდევ 5 წუთი. მიღებული მასა ჩავასხათ სუპში, ადუღების შემდეგ ვხარშოთ 5 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ გავაფორმოთ მწვანილებით.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1949 | დაამატა: natia | ტეგები: ქათმის ხარჩო | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: