მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო
20:50
ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო


ქათმის, ინდაურის, ბატის ან იხვის ხარჩო

 

მასალა:

1200გრ. ქათმის ან ინდაურის ხორცი

200გრ. ბრიჯნი

300გრ. ხახვი

3-4 კბილი ნიორი

4ც. კვერცხი

ტყლაპი, მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით..

მომზადება:

დაახლოებით 1200გრ. ქათმის ან ინდაურის კარგად გასუფთავებული და დაჭრილი ხორცი ჩავდოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი, ისე რომ სამ-ოთხ სანტიმეტრზე იყოს ხორცის ზემოდან. დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ. წყლის დუღილის დროს ქაფი მოვხადოთ, შემდეგ ჩავყაროთ შიგ ერთი ჩაის ჭიქა გასუფთავებული და გარეცხილი ბრინჯი, პატარა ნაწილებად დახეული ტყლაპი და ნიორი გემოვნების მიხედვით, წვრილად დაჭრილი 300 გრამი ხახვი, 3-4 დაფნის ფოთოლი და ვადუღოთ. როდესაც ხორცი მოიხარშება, ქვაბი გადმოვიღოთ და შევანელოთ მარილით და წიწაკით, ნელ-ნელა დავასხათ 4 ცალი ათქვეფილი კვერცხი და თანაც მოვურიოთ ქვაბს, რომ კვერცხი არ აიჭრას.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2274 | დაამატა: natia | ტეგები: ინდაურის, ქათმის, ბატის ან იხვის ხარჩო | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: