ქათმის გულღვიძლი კეცზე
მასალა:
500გრ. ქათმის
გულ-ღვიძლი
2 თავი ხახვი
სუნელები:
ყველა სახის ნახევარ ნახევარი ჩაის კოვზი
1 ს/კ.
დაფქვილი კოწახური
1 ს/კ.
ზეთი კეცზე მოსასხმელად.
მომზადება:
გასუფთავებული
გულღვიძლი
შეანელეთ სუნელებში, ბოლოს კოწახურში და ცოტა მოიტოვეთ ბოლოს მოსაყრელად. მოათავსეთ ზეთმოსხმულ კეცზე და შემოდგით დაბალ ცეცხლზე რომ კარგად ჩაიხარშოს. წყალი აორთქლებას რომ დაიწყებს დააყარეთ დაჭრილი ხახვი, ცოტა შეინახეთ ბოლოს გასაფორმებლად. ხახვი რომ ჩაიშუშება კეცი შედგით ღუმელში და ჩაურთეთ ზედა და ქვედა განყოფილება მაღალ გრადუსზე. ზევიდან რომ შეიფერება და მოიბრაწება კერძი მზად არის. მოაყარეთ კოწახური გააფორმეთ ხახვით და ცხლად
გაიტანეთ სუფრასთან. ეცადეთ ძალიან არ გადაგეხარშოთ ბევრ წვენს გამოყოფს და წყლის დამატება არ არის საჭირო.
|