ქათმის ჩხირები
მასალა:
ქათმის
მკერდის ხორცი (გრუძინკა) 1–2ც.
კვერცხი
1-2ც.
სეზამის
მარცვლები
50გრ.
დაფქვილი
ორცხობილა
(სუხარი) ამოსავლებად
მარილი,
წიწაკა გემოვნებით.
მცენარეული
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ხორცი
დავჭრათ მსხვილ გრძელ ზოლებად, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, თითოეული ხორცის ნაჭერი ამოვავლოთ სუხარში, შემდეგ ამოვავლოთ ათქვეფილ კვერცხში, ბოლოს ამოვავლოთ სეზამის მარცვლებში. შევწვათ ორივე მხრიდან ზეთში, საშუალო ტემპერატურაზე.
|